Cărți de vizită online în 2016 – Ghid complet

Carti-de-vizita-online-imprimero

Vezi modele și prețuri cărți de vizită

Cărțile de vizită reprezintă cel mai puternic și utilizat mod de a-ți promova afacerea. De multe ori, acestea sunt cele care creează o primă impresie și, în ciuda faptului că, în general, nu li se acordă prea mare importanță, cărțile de vizită vorbesc despre profesionalismul și calitatea serviciilor pe care le oferi.

Cu siguranță, ca administrator al unei afaceri ai o listă lungă de priorități care îți ocupă aproape tot timpul, de aceea, îți sugerez o metodă eficientă de a economisi timp și bani – comandă cărți de vizită online.

Vezi modele de cărți de vizită:

Descarcă gratuit modele de cărți de vizită

Imprimero îți pune la dispoziție o diversitate de modele de cărți de vizită de diferite dimensiuni, fie că dorești ceva simplu, fie că dorești ceva mai sofisticat cum ar fi: cărți de vizită transparente, cărți de vizită pe cartoane speciale, cărți de vizită ștanțate etc. Un alt avantaj pe care îl ai dacă comanzi cărți de vizită online este că acestea vor fi livrate prin curierat rapid, direct la adresa pe care o dorești.

Citind acest articol o să îți răspund la următoarele întrebări:

Care sunt avantajele utilizării cărților de vizită? 

Iată câteva avantaje pe care le ai dacă folosești cărți de vizită:

1. Conțin informații esențiale 

Cărțile de vizită conțin toate informațiile de care ar avea nevoie un potențial client pentru a te contacta, dar și alte surse unde poate afla mai multe lucruri despre activitatea ta.

2. Creează o legătură personală 

Cărțile de vizită nu sunt doar simple instrumente de informare, ci creează o oportunitate de a te conecta cu clienții sau partenerii tăi la un nivel personal. De obicei, cărțile de vizită sunt păstrate, iar atunci când e nevoie, sunt la îndemână.

3. Sunt o extensie a brandului tău

Cărțile de vizită spun multe despre tine și afacerea ta. Practic, acestea reprezintă imaginea afacerii tale pe care dorești să o prezinți clienților. Îți pasă cum îți prezinți afacerea? Dacă da, sigur vei lăsa o impresie pozitivă și vei da dovadă de profesionalism.

De un lucru poți fii sigur: dacă ai reușit să le atragi atenția cu cartea ta de vizită, data viitoare sigur vor lua în considerare și oferta ta. Este ușor să câștigi un nou client, nu-i așa?
În acest caz, nu crezi că ar trebui să investești mai mult în cartea ta de vizită?

Când este recomandat să folosesc cărți de vizită?

Îți recomand să ai mereu la tine câteva cărți de vizită indiferent de locația în care te afli. Fie că vorbim de o întâlnire de afaceri, fie că este vorba de o simplă ieșire la un restaurant, acestea pot fi un bun prilej de a-ți prezenta afacerea, și mai mult decât atât, de a oferi date esențiale despre tine.

În multe cazuri ar fi util să oferi o carte de vizită fiecărui client de-al tău deoarece aceștia te pot recomanda cu ușurință mai departe. De exemplu, în domeniul service-urilor auto acest lucru ar funcționa foarte bine.

Imprimero îți pune la dispoziție o gamă largă de cărți de vizită pe care le poți comanda online. Vezi modele și prețuri cărți de vizită.

Ce informații ar trebui să conțină cărțile de vizită?

Cărțile de vizită sunt o extensie a brandului tău care oferă informații corecte despre cine ești și ce faci într-un mod memorabil, unic și sugestiv în același timp. Un design bun oferă fundația unei cărți de vizită de calitate. Dar acesta nu e totul, ai nevoie de câteva detalii cheie care vor fi trecute pe cartea de vizită.

Iată câteva elemente care îți vor transforma cartea de vizită într-un instrument puternic de conectare cu afacerea ta:

Logo și nume companie

Cartea ta de vizită trebuie să respecte identitatea vizuală a afacerii tale (culori, cuvinte cheie, forme etc.). Oricine va ține în mână cartea de vizită trebuie să fie capabil să identifice și să recunoască brandul tău, fie că l-a văzut pe site, facebook sau pe un pliant.

Nume și funcție

Pare evident, nu-i așa? Ai fi surprins să vezi câte persoane greșesc la acest capitol. De exemplu, dacă te cheamă Daniel, dar tu preferi să îți spună lumea Dani, ar fi indicat să folosești numele informal, deoarece scopul unei cărți de vizită este să te introducă persoanelor care vor dori să vorbească cu tine, nu să îți cunoască numele din buletin.

În ceea ce privește funcția, îți sugerez să folosești cea care descrie principala ta activitate, adică cu ce te ocupi tu în afacere. Spre exemplu, dacă menționezi doar ”co-fondator” asta nu mă ajută la nimic, deoarece nu știu cu ce m-ai putea ajuta, deci cartea de vizită nu mai are nicio valoare.

Informații de contact

Dacă dorești ca oamenii să te contacteze, trebuie să le spui cum. Întotdeauna folosește datele de contact profesionale și nu personale, dar la care ai acces direct. Nu ai vrea să răspundă la telefon copilul tău de 5 ani de zile, și în niciun caz nu ar fi indicat să fie nevoie de trei operatori diferiți pentru ca un client să ajungă la tine. Ar fi foarte neprofesional.

Adresă de contact

Este ideal să treci adresa doar dacă ai un magazin de prezentare sau dacă locația reprezintă un element esențial în încheierea unei afaceri. Dacă, de exemplu, ești un freelancer care lucrează de acasă, nu ar avea niciun sens să îți treci adresa unde locuiești.

Site 

Cei cărora le-ai atras atenția cu cartea ta de vizită, vor dori să afle mai multe informații despre tine pe site. De ce să nu profiți de acest lucru și să îi trimiți direct pe pagina pe care vrei tu să o vadă?

Poți crea o pagină specială cu un mesaj de bun venit, unde pot vedea, spre exemplu, un filmuleț care îi va ajuta să înțeleagă cum îi poți ajuta. De asemenea, poți pune oferte speciale pentru ei, sau poți oferi mici bonusuri pe care le poate descărca ca semn de mulțumire că ți-au vizitat site-ul.

Site-uri de socializare

Îți recomand să incluzi pe cărțile de vizită și profilele site-urilor de socializare (Facebook, Twiter, Linkedin, Skype, Youtube etc.), dar nu toate. Alege-l pe cel mai relevant pentru tine, unde potențialul client ar putea vedea lucruri interesante despre munca ta. Dacă, de exemplu, ești un fotograf și ai un cont de Instagram pe care ești foarte activ, promovează-l pe acesta.

De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi modelul de cărți de vizită?

1. Design-ul grafic joacă un rol foarte important în transmiterea mesajului. Acesta este elementul care conturează și dă personalitate unei cărți de vizită. Pentru a nu încărca prea mult cartea de vizită, ar fi util să folosești un design simplu și elegant.Chiar dacă te gândești că nu e mare lucru să realizezi o carte de vizită, îți recomand să apelezi la un specialist deoarece designul grafic poate face diferența dintre o carte de vizită pe care o arunci la gunoi sau o carte de vizită pe care o arăți și prietenilor tăi. Practic, dacă nu ții cont de acest aspect, scade la jumătate valoarea cărții tale de vizită.

Citește: 6 motive pentru care designul grafic profesional este important pentru afacerea ta.

2. Alegerea materialului perfect pentru print poate fi o adevărată provocare, în special dacă ai folosit imprimanta doar pentru a printa câteva hârtii. Multe persoane fie aleg ceva întâmplător sperând că totul va fi ok, fie îi lasă pe alții să aleagă în locul lor. Cu toate acestea, alegerea unui material bun este un pas esențial în realizarea unei cărți de vizită cu aspect plăcut și profesional.Iată câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a alege materialul pentru print: Design-ul cărții de vizită este complicat sau conține doar câteva elemente vizuale? Cartea de vizită va fi printată doar față sau față-verso? Ce impresie vrei să lași prin cartea ta de vizită?Așadar, este un pas important la care ar trebui să te gândești mai serios.

3. Folosirea unor elemente inedite pentru cartea ta de vizită va face ca aceasta să fie cu adevărat una memorabilă, fiind păstrată multă vreme. Poți da personalitate cărții tale de vizită ajutându-te de câteva elemente. Spre exemplu, poți scoate în evidență logo-ul companiei folosind tehnica de lăcuire selectivă, sau poți atrage atenția asupra numărului de telefon prin scoaterea acestuia în relief. Ia în considerare și faptul că poți să te joci și cu forma cărții de vizită.

Ce model de cărți de vizită ar trebui să aleg?

Cărțile de vizită joacă un rol important atunci când vorbim de prima impresie pe care dorești să o lași unui potențial client sau partener de afaceri. Alegerea modelului nu este o etapă deloc ușoară atunci când vrei să surprinzi încă de la prima vedere.

În continuare îți sugerez câteva modele de cărți de vizită pe care le poți folosi în afacerea ta.

Cărți de vizită pe carton normal

Carti-de-vizita-online-carton-normal-imprimeroDacă alegi un model de cărți de vizită printate pe un carton normal, atunci fii atent ca grosimea acestuia să fie de cel puțin 300 g. În funcție de preferințe, poți alege un carton mat, lucios sau silk. Chiar dacă este un carton utilizat destul de des pentru cărți de vizită, poți apela la câteva elemente care, cu siguranță, vor atrage atenția: colțuri rotunjire, lăcuire selectivă, plastifiere mată sau lucioasă a cartonului. Designul este un element foarte important și în acest caz, trebuie să fie unul simplu dar de efect.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită online.

Cărți de vizită pe carton special

Carti-de-vizita-online-carton-special-imprimeroCărțile de vizită imprimate pe cartoane speciale fac parte din categoria cărți de vizită de lux. Acestea se diferențiază încă de la început. Texturile elegante îmbinate perfect cu designul creează un aspect extravagant și inediat. Te îndrăgostești pe loc de o astfel de carte de vizită!

Fie că dorești cartoane cu aspect satinat sau perlat, din hârtie cu embosaj, cartoane texturate pe o singură suprafață sau cartoane ecologice ce conțin în compoziție fibre de in, vei surprinde într-un mod plăcut.

În ceea ce privește designul, îți recomand să utilizezi elemente grafice minimaliste care să permită lizibilitatea textului pe un astfel de suport. Și în acest caz poți opta pentru lăcuire selectivă și rotunjire colțuri.

Iată câteva tipuri de carton pe care Imprimero ți le pune la dispoziție: Acquerello Avorio 280g, Acquerello Bianco 300 g, Constellation Snow Fiandra 280 g, Constellation Snow Lime 300g, Merinda Cream 300 g, Sirio Pearl Oyster Shell 300 g, Sirio Pearl Oyster Ice 300g.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită pe cartoane speciale.

Cărți de vizită transparente

Carti-de-vizita-transparente-imprimeroDacă dorești ca la orice întâlnire de afaceri să lași o impresie impecabilă și să inspiri profesionalism, alege cărțilele de vizită transparente. Cărțile de vizită transparente sunt printate folosind tehnologii UV, în policromie, pe folie din polipropilenă transparentă 100%, semitransparentă, sau opacă (albă sau colorată). Grosimea materialului este de 0.5 mm echivalentul cartonului de 500 gr. Cărțile de vizită transparente pot fi printate doar pe o singură față.

Avataje ale utilizării cărților de vizită transparente:

  • Materialul folosit este ușor și flexibil
  • Materialul este rezistent la apă și alte substanțe non-chimice
  • Cerneala atacă plasticul și nu se șterge de pe plastic nici prin frecare cu obiecte rigide.

În ceea ce privește designul cărților de vizită pe suport din plastic, îți recomand să folosești elemente grafice cât mai simple, și o paletă de culori cât mai restrânsă. Poți opta și pentru lăcuire selectivă sau rotunjire colțuri.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită transparente. Poți comanda online cărți de vizită transparente.

Cărți de vizită în relief

Carti-de-vizita-in-relief-imprimeroO carte de vizită cu un design bine conceput poate fi pusă în valoare de efectul în relief. Acesta te va ajuta să scoți în evidență brandul afacerii tale și, cu siguranță, vei atrage noi clienți sau parteneri. Efectul în relief poate fi realizat pe anumite porțiuni, spre exemplu, poți scoate în relief anumite elemente grafice de pe cartea ta de vizită.

Metoda de printare în relief se mai numește și embosare și este posibilă cu ajutorul unui tip de cerneală specială. Grafica în relief se obține prin tipărirea cartonului cu mai multe straturi de cerneală, unul peste celălalt. Originalitatea tehnicii de printare în relief este faptul că cerneala o vei simți la atingere peste suprafața cartonului. Efectul de text în relief poate fi aplicat pe o suprafață sau pe ambele suprafețe ale cărții de vizită.

Rezultatul este o carte de vizită cu un finisaj elegant, plăcut la atingere și cu un aspect deosebit din punct de vedere vizual. Un alt avantaj al cărților de vizită în relief este faptul că sunt rezistente la uzură și alți factori ce le pot deteriora în timp.

Imprimero îți pune la dispoziție mai multe tipuri de carton de 330 g disponibile în diferite culori: Plike Blue, Plike Black, Plike Brown, Plike Bordaux, Plike White, pe care se poate printa orice culoare.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită printate în relief.

Cărți de vizită ștanțate

Carti-de-vizita-stantate-imprimeroCărțile de vizită ștanțate vor fi remarcate în primul rând datorită formei inedite pe care o au. În primul rând, gândește-te la câteva cuvinte cheie care definesc domeniul tău de activitate, iar apoi la o formă ce ar pute-o lua cărțile tale de vizită. Spre exemplu, dacă lucrezi în domeniul auto poți alege o carte de vizită în formă de cheie. Dacă ai primi o astfel de carte de vizită, nu ai crede că sunt grozave?

Fii creativ! Dacă optezi pentru acest tip de cărți de vizită vei fi de fiecare dată mândru să le prezinți partenerilor și clienților!

Echipa Imprimero te poate ajuta să realizezi cartea de vizită perfectă pentru afacerea ta! Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită ștanțate.

Cărți de vizită serigrafiate

Carti-de-vizita-serigrafiate-imprimeroCărțile de vizită pe carton colorat în masă îți vor garanta succesul încă de la prima întâlnire. Deoarece majoritatea cărților de vizită sunt realizate pe fundal alb, cărțile de vizită pe fundal albastru sau roșu vor fi mult mai bine remarcate.

Imprimarea se poate face în una sau mai multe culori prin serigrafiere deoarece imprimantele convenționale nu tipăresc pe cartoane colorate. Majoritatea tipăriturilor digitale sunt calibrate și concepute să tipărească pe carton alb-gălbui. Calitatea imprimării este net superioară celei obținute prin tiparul digital sau offset.

Acest tip de cărți de vizită îți asigură o imagine premium a afacerii tale și o primă impresie de excepție. Pentru un aspect aparte, îți sugerez să apelezi și la lăcuire selectivă sau colțuri rotunjite.

Iată câteva tipuri de carton colorat în masă de 330 g pe care Imprimero ți le pune la dispoziție: Plike Blue, Plike Black, Plike Brown, Plike Bordaux, Plike White.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită printate pe cartoane colorate în masă.

Cărți de vizită magnetice

Carti-de-vizita-magnetice-imprimeroDacă dorești să reamintești clienților datele tale de contact într-o manieră originală, alege cărțile de vizită magnetice. Cărțile de vizită magnetice se atașează cu ușurință de orice suprafață metalică asigurând astfel vizibilitate datelor cu care au fost personalizate. O singură privire aruncată asupra frigiderului, și clientul va găsi rapid numărul tău de telefon.

În plus, cărțile de vizită magnetice oferă informații de contact tuturor persoanelor care trec prin locul respectiv, nu numai posesorului cărții de vizită. Sunt un mijloc ideal de reclamă pentru cei care lucrează în domeniul serviciilor (doctori, instalatori, electricieni) dar și pentru firmele de catering sau restaurante.

Un alt avantaj al cărților de vizită magnetice este faptul că materialul își păstrează proprietățile în timp. Poți opta pentru cărți de vizită laminate sau nelaminate.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită magnetice.

Cărți de vizită din plastic

Carti-de-vizita-din-plastic-imprimeroCărțile de vizită din plastic sunt memorabile, resistente și impresionante. Suportul folosit în acest caz este folia polipropilenă de 0,5 mm albă sau colorată, ehivalentul cartonului de 500 gr. Printarea se poate face pe o singură suprafață sau pe ambele suprafețe.

Formatul standard pe care îl au cărțile de vizită din plastic este de 8,5 x 5,5 cm și 9 x 5 cm. Pentru efecte speciale, poți opta pentru lăcuire selectivă sau colțuri rotunjite.

Echipa noastră este specializată în grafică și design și îți stă la dispoziție pentru a-ți crea cartea de vizită perfectă pentru afacerea ta.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită din plastic.

Cărți de vizită plexiglass

Carti-de-vizita-plexiglass-imprimeroSuportul cărților de vizită este realizat din plexiglass transparent sau de diverse culori și poate avea diferite grosimi (începând cu 1 mm până la 10 mm).

Formatul standard al cărților de vizită plexiglass este de 8,5 x 5,5 cm și 9 x 5 cm, dar acest tip de suport se poate decupa în orice dimensiune și poate lua forme simple sau complexe, tăierea făcându-se cu ajutorul unui laser.

Cu acest model de carte de vizită, sigur te vei evidenția de concurență și vei câștiga noi clienți sau parteneri. Pentru un aspect cu efect garantat, poți apela și la lăcuire selectivă.

Vezi modele și prețuri pentru cărți de vizită plexiglass.

Mini cărți de vizită

Mini-carti-de-vizita-imprimeroProbabil ai auzit puține lucruri despre mini cărți de vizită. Acestea se deosebesc prin dimensiunile pe care le au, formatul standard al acestora fiind de 9 x 3 cm și 4,5 x 5 cm.

Iată câteva avantaje pe care le ai dacă alegi să folosești mini cărți de vizită:

 

  • Formatul mini cărților de vizită va permite cu ușurință plasarea acestora în portofel. Este important ca o carte de vizită să nu fie incomodă ca să o poți purta la îndemână.
  • Formatul ”atipic” atrage atenția și iese în evidență. Este mai ușor să îți amintești de o carte de vizită care are ceva inedit.
  • Sunt ideale dacă din strategia de comunicare a afacerii tale face parte conservarea și protejarea mediului. 2 mini cărți de vizită fac cât una normală, deci te poți lăuda cu asta!
  • Sunt ieftine. Cărțile de vizită trebuie să te reprezinte, iar dacă afacerea ta este mică, ar putea fi și cărțile de vizită la fel. În plus, faci economii.

Vezi modele și prețuri pentru mini cărți de vizită.

Ce dimensiune trebuie să aibă cărțile de vizită?

Chiar dacă știi ce informații ar trebui să conțină, ce design are sau ce tip de material folosești pentru cartea ta de vizită, mai există un aspect asupra căruia trebuie să te decizi: dimensiuninea cărții de vizită.

Carti-de-vizita-diferite-dimensiuni-imprimeroUn lucru interesant pe care s-ar putea să-l afli acum este că dimensiunea unei cărți de vizită se diferențiază de la o țară la alta. Spre exemplu, în Italia, Germania și Marea Britanie se utilizează dimensiunea de 8,5 x 5,5 cm, în Argentina, Rusia și Polonia se folosește dimensiunea de 9 x 5 cm, pe când în Danemarca și Suedia se utilizează dimensiunea de 9 x 5,5 cm.

În România se recomandă utilizarea dimensiunii de 9 x 5 cm. În imaginea de alături poți observa diferența dintre mai multe tipuri de dimensiuni pentru cărți de vizită.

Dacă planifici mai multe întâlniri cu oameni de afaceri din străinătate, îți recomand să ții cont de dimensiunea recomandată pentru țara respectivă, deoarece acest lucru scoate în evidență calitatea și profesionalismul tău.

Cum pregătesc cărțile de vizită pentru print?

Carti-de-vizita-dimensiuni-imprimeroDimensiunea unei cărți de vizită nu se finalizează doar în mărimea standard, atunci când pregătești fișierul pentru print trebuie să ții cont și de alte dimensiuni. În imaginea de mai jos am luat ca exemplu o carte de vizită cu dimensiunea de 9 x 5 cm, dimensiunea cea mai utilizată în România.

Iată câteva elemente importante de care trebuie să ții cont înainte de a trimite fișierul cu cărțile de vizită la print:

Bleed-ul reprezintă acea parte a formatului care va fi tăiată la finisarea lucrării. Orice element (imagine, text, formă geometrică etc.) ce intră în contact cu marginea documentului trebuie prelungit cu aproximativ 2-3 mm până la extremitatea fișierului brut, ținând cont că tăierea la ghilotina electronică se va face după printare.

Marginea de tăiere reprezintă locul pe unde se va realiza tăierea efectivă, în cazul nostru, aceasta va fi realizată la 9 x 5 cm.

Zona de siguranță sau zona de proiectare are rolul de a păstra în siguranță elementele de design din interiorul cărții de vizită. În această zonă vei insera toate informațiile (nume, informații de contact, logo etc.). Ai grijă să lași puțin spațiu între marginea de tăiere și informațiile cărții de vizită pentru a elimina riscul tăierii acestora.

Rezoluția se referă la numărul pixelilor sau a punctelor colorate ce alcătuiesc o imagine. De obicei, rezoluția este exprimată în dpi sau dots per inch. O calitate mai bună a imaginii și o rezoluție mai mare înseamnă și un număr de dots per inch (dpi) mai mare. Pentru tipar, îți recomand să folosești rezoluția de 300 dpi.

Convertirea fonturilor – pentru a nu apărea modificări asupra fonturilor utilizate, sau a textului, înainte de trimiterea fișierelor, îți recomand să convertești textul în curbe. După convertirea textului acesta devine vectorial nemaiputând fi modificat.

Modelul de culoare – există 2 tipuri de modele de culoare: CMYK și RGB. Înainte de a trimite fișierul la print, asigură-te că ai ales varianta recomandată de furnizorul de print, în caz contrar, culorile care se văd pe ecran vor fi diferite față de cele tipărite. Imprimero utilizează modelul CMYK.

Formatul fișierelor pe care le trimiți spre print trebuie să fie într-unul dintre formatele acceptate de către firma de print. Formatele acceptate de Imprimero sunt următoare: Illustrator (.ai), Photoshop (.psd), .tiff, .jpeg, .pdf.

Ce parere ai acum despre realizarea unei cărți de vizită? Te-ai gândit vreodată la toate aceste aspecte când te-ai decis să îți faci o carte de vizită?

Orice model de carte de vizită ai alege, îți recomand să fii creativ într-un mod în care să te reprezinte! O carte de vizită plictisitoare (care seamnănă cu multe altele pe care le-a primit de o grămadă de ori) nu-l va angaja pe potențialului client la nicio reacție, indiferent de numărul de cărți de vizită pe care i l-ai oferi. Dă-i un motiv să te contacteze, chiar și pentru a-ți spune ”Îmi place foarte mult cartea ta de vizită!”. Restul vine de la sine!

Cu ajutorul platformei online Imprimero poți comanda simplu și rapid cărți de vizită online.

Dacă nu prea ai idee cum ar trebui să arate cartea ta de vizită, nu te îngrijora! Specialiștii noștri în design te pot ajuta să realizezi o carte de vizită memorabilă! Intră pe pagina noastră de contact și scrie-ne! Abia așteptăm să creăm ceva cu totul inedit!

Adaugă un comentariu